Bierreis Brouwgilde Hulsbergen


Zaterdagmorgen 6 april kwamen we bij elkaar aan de Kloosterweg 3. Stralend weer was het en terwijl de (motor)fietsers en oldtimers ook hun eerste zonnige zaterdag van het jaar beleven, verzamelen de Gildebrouwers zich voor een studiereis naar een tweetal brouwerijen langs de IJssel.

Met twee busjes en 18 personen op weg naar Bronckhorst Brewing Company in Rha. Prachtig vrij gelegen tussen de landerijen langs de IJssel en dicht bij de molen “de Hoop” in Rha. We werden welkom geheten door Steve, (Noord Engelsman, Newcastle) de eigenaar en brouwer.
Steve gaf ons een korte rondleiding, de brouwerij staat ook op de groepsfoto. High-end bieren maakt hij. In 2002 haalde hij zijn brouwdiploma bij Brewlab Sunderland (Brewlab – Brewing Courses, Training & Analysis in the UK iets voor een volgende studie reis?) kocht vervolgens de gebouwen, ging aan het verbouwen en installeren en brouwde in 2009 zijn eerste bier in de nieuwe brouwerij. 10hl per brouw en een batterij van 6 gist en lager tanks. Er wordt ook veel aan Barrel-aging gedaan. Brockhorst is met recht een high-end brouwerij.


Op weg naar Deventer, Davo Brouwerij ligt heel dicht bij de oude IJsselbrug. We komen aan op een vol terras en binnen ook afgeladen vol. De (veelal jonge) kenners en liefhebbers weten deze brouwerij wel te vinden. We werden welkom geheten door Seb, de assistent brouwer en hij gaf ons een ons een mooie inkijk in de brouwerij en zijn relaxte stijl van brouwen. Davo is een brouwerij met nadruk op volle bier lokalen en daar hebben ze een uitstekend palet bieren voor gebrouwen. Een mooie groepsfoto voor de entree van de brouwerij en terug naar Wapenveld.
We kunnen terugkijken op een prachtige en inspirerende studiereis.


Een groot compliment is op zijn plaats voor de organisatie door Erik, en natuurlijk naar de beide chauffeurs Albert en Gea.