Samen brouwen en bouwen

Beste leden,

het is duidelijk dat er nog een hoop moet gebeuren in en om ‘ons pand’ aan de Kloosterweg 3. Als er in de gelederen talenten zijn, dan moeten we die natuurlijk benutten. Dus als je tijd en zin hebt om eens de handen uit de mouwen te steken bij de klussen die de komende tijd op het programma staan: top.

Hieronder een overzichtje met de belangrijkste werkzaamheden. 

1. Brouwvloer met afvoer, 

Het project dat nu langzaam op stoom komt is de afwerking van de brouwvloer + waterafvoer daarvan. Aan de rand van de brouwvloer komt een lage muur met  een doorgang vanuit de hal. Op de betonvloer komt een toplaag, zoals het nu lijkt een troffelvloer. Bart Faber is in overleg met industriële vloerexpert Gerrit Augustinus. 

De afvoer moet buiten nog worden aangesloten op bestaand riool: klein beetje graafwerk nog en dan kan firma Horst weer aan de gang.

De basis van het muurtje is lastig, want de vloeren lopen niet horizontaal. Henri gaat helpen door de onderste laag gasbetonblokken (Ytong) te zetten. Dat begint deze week.

2. Klimaatruimte. 

Achter in de hal hebben we een klimaatruimte gepland, zodat daar gisting kan plaatsvinden. We hebben sandwichpanelen liggen, die gebruikt gaan worden voor wanden en dak. Klimaat installaties: tweedehands via Horst.

3.Inrichting en installatie brouwgedeelte

Horst installatietechniek realiseert de installatiezaken (water en mogelijk  stroom). Daarnaast moeten er ook werktafels en een  spoelblok komen.

4. inrichting en schilderen van de hal.

we hebben van Bart v.d. Most en Natasja Docter ( Fraterbier) een goede afwasmachine gekregen en meubilair voor in de hal. 

In de hal willen we uiteindelijk een bar natuurlijk, maar zeker eerst een keukenblok, waar ook vaat kan worden behandeld, koffie gezet etc.

5. verwarming 

6. HOPteelt 

Vorig jaar hebben we op een handvol plaatsen in Wapenveld ruim 10 soorten hop verbouwd en geoogst. We kunnen hier mee doorgaan als een aantal mensen mee wil helpen dit uit te voeren en te onderhouden.  Dit begint vanaf eind februari te spelen.

We nodigen je uit om aan te geven of je wilt mee helpen.  

In het bestuur hebben we bij voorbeeld geen technisch tekenaar. Een technisch teken talent is nuttig om plannetjes strak  op papier en / of als digitaal document te krijgen.

Metselen, Ytong blokken lijmen. Installatietechniek, etc. het is allemaal nodig.

Meewerken is natuurlijk op basis van vrijwilligheid, maar we willen wel kwaliteit en tegelijk de kosten drukken.

Hartelijke groet, namens het bestuur,

Mark Boersma