Gezamenlijke brouwdag – Tripel Karmeliet Kloon – Groot succes!

Eerste gildebrouw op Hulsbergen: 120 liter Tripel met hop van Wapenveldse bodem!

Zaterdag 6 november was het zover. In het FraterLab werd 120 liter water old school opgewarmd met een gasbrander. Daarboven de prachtige ketel van Erik en Anjo. In deze unit werd ooit Karvan Cevitam bereid. Toen de siroopfabriek uit Veenendaal vertrok kwam de rvs ketel beschikbaar. Hij werd omgebouwd tot een puike installatie om het maisch- en kookproces voor ambachtelijk bier te dienen.

Na een rusttijd op de zolder van Erik, haalde hij de driepoot uit de mottelballen om een centrale positie in te nemen aan de Kloosterweg 3.

Nu ging eindelijk de vlam onder de pan. 3 soorten mout, en nog wat geheimen van de kok. En niet te vergeten hop van Wapenveldse bodem, o.a. Kent Golding. Het werd een lange brouwdag. 7 vaten vol met tripel bier was het resultaat. Dit is in essentie wat een brouwgilde is. Samen brouwen, samen wachten, en dan twee weken later samen bottelen. O ja, en dan samen proeven. En dan nog eens.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s